udviklingsmæssige dysplasi af hoften guide – årsager, symptomer og behandlingsmuligheder

Hvad er det?

I en normal hofteled, den afrundede top på lårbensknoglen (femur) passer ind i en skålformet sokkel i bækkenet kaldes acetabulum. Denne type fælles kaldes en bold-og-socket joint .; I udviklingsmæssige dysplasi af hoften, toppen af ​​lårbenet bevæger sig i og ud af soklen enten en del måde eller hele vejen. Når den bevæger sig helt ud af stikkontakten, kaldes det en dislokation. Dette sker, når ledbånd, der holder de to knogler sammen er meget løs, eller fordi det skålformede sokkel er ikke dybt nok .; Denne betingelse normalt er til stede ved fødslen. Men det kan udvikle sig i løbet barndommen .; Hvis knoglerne i leddet ikke er på det rigtige sted, kan hofte og lårben ikke vokse normalt. Dette kan føre til; En forkortet ben; Artritis; Gangbesvær; smerte Langsigtet

Symptomer

I et spædbarn, kan udviklingsmæssige dysplasi af hoften resultere i følgende: Det ene ben er kortere end den anden .; Højre og venstre knæskaller er ikke på samme niveau, når man ser på begge ben på samme tid .; Ene lår har et andet antal eller mønster af hudfolder end den anden .; Det ene ben bevæger mindre glat end den anden.

Diagnose

Læger rutinemæssigt kontrollere for symptomer på udviklingsmæssige dysplasi af hoften under den første fysisk eksamen af ​​en nyfødt. Dette sker inden for en dag eller to af fødslen. De kontrollerer også ved opfølgende godt baby-besøg.

Hvor længe varer det?

Behandlingen varer indtil hofteleddet bliver stabil og barnets ultralyd eller røntgen undersøgelser er normale. Dette tager normalt en til to måneder, hvis barnets dislokation blev identificeret umiddelbart efter fødslen.

Hvordan undgår jeg at denne helbredstilstand

Developmental dysplasi af hoften kan ikke forhindres. Men de problemer forårsaget af det kan. Med tidlig behandling, kan de fleste tilfælde gå helt væk.

Sådan behandler denne helbredstilstand

Behandling af udviklingsmæssige dysplasi af hoften afhænger af barnets alder

Hvornår skal besøge lægen

Ring til din læge, hvis

Prognose

Hvis hoften problemet er fundet og behandles tidligt, skal barnet gå normalt og har normal hofte funktion.