kortikosteroid indånding

Bruger For This Medicin

Indånding kortikosteroider er kortison-lignende medicin. De anvendes til at hjælpe med at forhindre symptomerne på astma. Når det bruges regelmæssigt hver dag, indånding kortikosteroider mindske antallet og sværhedsgraden af ​​astmaanfald. De vil imidlertid ikke fritage et astmaanfald, der allerede er begyndt.

Inhalerede kortikosteroider arbejde ved at forhindre visse celler i lungerne og vejrtrækning passager i at frigive stoffer, der forårsager astma symptomer.

Denne medicin kan anvendes sammen med andre astma medicin, såsom bronkodilatatorer (medicin, der åbner op indsnævret luftrøret) eller andre kortikosteroider tages gennem munden.

Indånding kortikosteroider er kun tilgængelige med lægens recept.

Når et lægemiddel er godkendt til markedsføring til en bestemt anvendelse, kan erfaringer viser, at det er også nyttigt for andre medicinske problemer. Selv om denne brug ikke er inkluderet i produktmærkning, er nogle af de inhalerede kortikosteroider anvendes i visse patienter med følgende medicinske tilstand

Fortæl din læge, hvis du nogensinde har haft en usædvanlig eller allergisk reaktion på lægemidler i denne gruppe eller anden medicin. Også fortælle din sundhedsplejerske, hvis du har andre typer af allergi, såsom til fødevarer farvestoffer, konserveringsmidler, eller dyr. For ikke-receptpligtige produkter, læse etiketten eller pakningen ingredienser omhyggeligt.

Indånding kortikosteroider er blevet testet hos børn og med undtagelse af muligheden for nedsat vækst, i lave effektive doser, har ikke vist sig at forårsage forskellige bivirkninger eller problemer, end de gør i voksne.

Før du bruger denne medicin

Undersøgelser har vist, at bremset vækst eller reduceret binyrefunktion kan forekomme i nogle børn, der bruger inhalerede kortikosteroider i anbefalede doser. Dog kan dårligt kontrolleret astma forårsage langsommere vækst, især når kortikosteroider tages gennem munden er nødvendige. Din læge vil have dig til at bruge den lavest mulige dosis af en inhaleret kortikosteroid, der vil kontrollere astma. Dette vil mindske risikoen for en effekt på vækst eller binyrerne funktion. Det er også vigtigt, at børn, der tager inhalerede kortikosteroider besøge deres læger regelmæssigt, så kan overvåges deres vækstrater.

Regelmæssig brug af inhalerede kortikosteroider kan give nogle børn til at stoppe med at bruge eller mindske mængden af ​​kortikosteroider tages gennem munden. Dette vil også reducere risikoen for nedsat vækst eller reduceret adrenal funktion.

Børn, der bruger inhalerede kortikosteroider i store doser bør undgå eksponering for skoldkopper eller mæslinger. Når et barn bliver udsat eller sygdommen udvikler sig, bør lægen kontaktes, og hans eller hendes anvisninger skal følges nøje.

Før denne medicin er givet til et barn, bør du og dit barns læge tale om god denne medicin vil gøre det så godt som risikoen for at bruge det. Følg lægens anvisninger meget nøje for at mindske chancen for, at uønskede virkninger vil forekomme.

Relevante undersøgelser om forholdet af alder over for virkningerne af inhalerede kortikosteroider er ikke udført i den geriatriske population. Der er dog ikke geriatriske-specifikke problemer er dokumenteret til dato.

Selvom undersøgelser på dyr har vist, at inhaleret kortikosteroider forårsage fosterskader og andre problemer, hos mennesker disse lægemidler, når de anvendes i almindelige daglige doser under graviditeten for at holde moderens astma under kontrol, er ikke blevet rapporteret at forårsage vejrtrækningsproblemer eller fosterskader i nyfødt. Ligeledes kan kortikosteroider forebyggelse af virkningerne af dårligt kontrolleret astma, som er kendt for at være skadelige for barnet. Før du tager en inhalationssteroid, så sørg for din læge ved, om du er gravid, eller hvis du kan blive gravid.

Det vides ikke, om inhalerede kortikosteroider udskilles i modermælk. Selv om de fleste lægemidler udskilles i modermælk i små mængder, kan mange af dem anvendes sikkert, mens ammer. Mødre, der bruger denne medicin, og som ønsker at amme bør diskutere dette med deres læge.

Selv om visse lægemidler ikke bør anvendes sammen overhovedet, i andre tilfælde to forskellige lægemidler kan anvendes sammen, selv om kan forekomme en interaktion. I disse tilfælde kan din læge ønsker at ændre dosis, eller andre forholdsregler kan være nødvendige. Fortæl din læge, hvis du tager nogen anden receptpligtig eller nonprescription (over-the-counter [OTC]) medicin.

Visse lægemidler bør ikke anvendes på eller omkring tidspunktet for at spise mad eller spise visse typer fødevarer siden kan forekomme interaktioner. Brug af alkohol eller tobak med visse lægemidler kan også forårsage interaktioner at forekomme. Tal med din læge brug af din medicin med mad, alkohol eller tobak.

Tilstedeværelsen af ​​andre medicinske problemer kan påvirke brugen af ​​lægemidler i denne klasse. Sørg for at du fortælle din læge, hvis du har andre medicinske problemer, især

Inhalerede kortikosteroider vil ikke fritage et astmaanfald, der allerede er begyndt. Dog kan din læge vil have dig til at fortsætte med at tage medicinen til sædvanlig tid, selv hvis du bruger anden medicin for at lindre astmaanfald.

Brug denne medicin kun som anvist. Brug ikke mere af det og ikke bruge det oftere end din læge bestilt. For at gøre dette kan øge risikoen for bivirkninger. Du må ikke stoppe med at tage denne medicin brat. Denne medicin bør afbrydes kun under overvågning af din læge.

For denne medicin for at hjælpe med at forhindre astmaanfald, skal det bruges hver dag i regelmæssigt fordelte doser, som bestilt af din læge. Op til 4 til 6 uger kan gå, før du begynder at lægge mærke til forbedring i din tilstand. Det kan tage flere måneder, før du føler den fulde virkning af medicinen. Det kan ikke tage så lang tid, hvis du allerede har taget visse andre lægemidler for din astma.

Gurgle og skylning munden med vand efter hver dosis kan hjælpe med at forhindre hæshed, irritation i halsen, og infektion i munden. Du skal dog ikke sluge vandet efter skylning. Din læge kan også have dig til at bruge en spacer enhed til at mindske disse problemer.

Inhalerede kortikosteroider anvendes med en speciel inhalator og normalt kommer med patientens retninger. Læs anvisningerne nøje, før du bruger denne medicin. Hvis du ikke forstår retninger, eller du ikke er sikker på, hvordan at bruge inhalatoren, så spørg din læge eller sygeplejerske til at vise dig hvad du skal gøre. Også, så spørg din læge eller sygeplejerske for at se, hvordan du bruger inhalatoren for at sikre, at du bruger det ordentligt.

For patienter, som bruger beclomethason, flunisolid, triamcinolon eller inhalationsaerosol

For patienter, der anvender beclomethason kapsler til inhalering

For patienter, som anvender beclomethason pulver til inhalation

Korrekt brug af denne medicin

For patienter, som anvender budesonid pulver til inhalation

For patienter, som anvender budesonid suspension til inhalation

Dosis lægemidler i denne klasse vil være forskellig for forskellige patienter. Følg lægens ordrer eller anvisningerne på etiketten. Følgende oplysninger omfatter kun de gennemsnitlige doser af disse lægemidler. Hvis din dosis er anderledes, skal du ikke ændre det, medmindre din læge fortæller dig at gøre det.

Den mængde medicin, som du tager, afhænger af styrken af ​​medicinen. Også antallet af doser, du tager hver dag, fristen mellem doser, og hvor lang tid du tager medicinen afhænger af det medicinske problem, som du bruger medicinen.

Hvis du glemmer en dosis af denne medicin, så tag den så hurtigt som muligt. Men hvis det næsten er tid til din næste dosis, springe den glemte dosis og gå tilbage til dit normale dosering. Må ikke dobbelt doser.

Hvis du glemmer en dosis af denne medicin, bruge det så hurtigt som muligt. Brug derefter de resterende doser for den pågældende dag på regelmæssig afstand tidspunkter.

Opbevares utilgængeligt for børn.

Opbevar medicinen i en lukket beholder ved stuetemperatur, væk fra varme, fugt og direkte lys. Hold fra indefrysning.

Forholdsregler mens du bruger denne medicin

Opbevar ikke forældet medicin eller medicin ikke længere er nødvendig.

Den 84-mcg pr afmålt-spray produkt af beclomethason bør ikke opbevares i mere end 6 måneder efter at den er blevet fjernet fra sin fugt-beskyttende pose. Efter 6 måneder, bør enhver resterende medicin kasseres.

Undgå at punktere, pause, eller brænde aerosolbeholderen, selv efter den er tom.

Det er meget vigtigt, at din læge kontrollere dine fremskridt med regelmæssige besøg for at sikre denne medicin fungerer korrekt, og for at kontrollere for uønskede virkninger.

Spørg din læge, hvis

Din læge kan have dig til at bære en medicinsk identifikationskort om, at du bruger denne medicin, og at du kan have brug for ekstra medicin under nødsituationer, et alvorligt astmaanfald eller anden sygdom, eller usædvanlig stress.

Før du har nogen form for kirurgi (inklusive tandkirurgi) eller akut behandling, fortælle lægen eller tandlægen, der har ansvaret, at du bruger denne medicin.

For patienter, der også jævnligt tager et kortikosteroid gennem munden i tablet eller flydende form

Sammen med sine nødvendige virkning, kan et lægemiddel forårsage nogle uønskede virkninger. Selv om ikke alle disse bivirkninger kan forekomme, hvis de opstår, de kan have behov for lægehjælp.

Spørg din læge omgående, hvis en af ​​følgende bivirkninger

Spørg din læge så hurtigt som muligt, hvis en af ​​følgende bivirkninger

Yderligere bivirkninger kan forekomme, hvis du tager denne medicin i lang tid. Spørg din læge, hvis nogen af ​​følgende bivirkninger

Nogle bivirkninger kan forekomme, der normalt ikke har brug for lægehjælp. Disse bivirkninger kan gå væk under behandling, som din krop tilpasser sig medicinen. Desuden kan din læge være i stand til at fortælle dig om måder at forebygge eller reducere nogle af disse bivirkninger. Spørg din sundhedsplejerske, hvis en af ​​følgende bivirkninger fortsætter eller er generende, eller hvis du har spørgsmål om dem

Andre bivirkninger, som ikke er anført, kan også forekomme hos nogle patienter. Hvis du bemærker andre effekter, skal du kontakte din læge.