epiglottitis guide – årsager, symptomer og behandlingsmuligheder

Hvad er det?

Epiglottis er flappen af ​​væv placeret lige over luftrøret (trachea), der styrer strømmen af ​​luft og mad i halsen. Når vi indånder, epiglottis flytter at lade luft ind i lungerne. Når vi spiser, epiglottis dækker toppen af ​​luftrøret, således at fødevarer går ind i synke røret (esophagus), og ikke i lungerne .; Epiglottitis er en sjælden, men potentielt livstruende infektion. Det forårsager pludselig hævelse af epiglottis, som ofte forværres hurtigt, nogle gange inden for få timer. Uden rettidig behandling, kan strubelåget blive så stort, at det blokerer luftrøret, hvilket gør det svært at trække vejret. Dette kan medføre døden .; Epiglottitis kan forekomme i alle aldre. Indtil 1985, epiglottitis forekom hyppigst hos børn i alderen 3 til 7, men med udviklingen af ​​en vaccine mod Haemophilus influenzae type b (Hib), epiglottitis er nu mere og mere sjældne i vaccinerede børn .; symptomer; De mest almindelige tegn og symptomer på epiglottitis omfatter; Svær ondt i halsen, der kommer pludseligt; Feber; Åndenød eller vejrtrækningsbesvær, især når ligger ned; Drooling og svært ved at styre spyt i munden; En høj lyd høres, når vejrtrækning i (kaldet stridor); Synkebesvær; Dæmpet stemme; Præference for sidder oprejst med hals forlænget og ansigt vippet lidt opad i en “snuse” for at kunne trække vejret

Symptomer

De mest almindelige tegn og symptomer på epiglottitis omfatter; Svær ondt i halsen, der kommer pludseligt; Feber; Åndenød eller vejrtrækningsbesvær, især når ligger ned; Drooling og svært ved at styre spyt i munden; En høj lyd høres, når vejrtrækning i (kaldet stridor); Synkebesvær; Dæmpet stemme; Præference for sidder oprejst med hals forlænget og ansigt vippet lidt opad i en “snuse” for at kunne trække vejret

Diagnose

Epiglottitis er en nødsituation. Hvis du mener, dit barn har denne infektion, søge akut hjælp med det samme. Forsøg aldrig at kigge ned i halsen af ​​en person, der er mistænkt for at have epiglottitis. Trykke på tungen til at kigge ned i halsen kan forårsage strubelåget at svulme endnu mere og længere blokere luftvejen.

Hvor længe varer det?

De fleste mennesker begynder at komme sig inden for 24 til 48 timer efter at have modtaget antibiotika. Vejrtrækning rør normalt kan fjernes hurtigt efter det. Det kan tage op til en uge eller mere at komme sig helt.

Hvordan undgår jeg at denne helbredstilstand

De fleste tilfælde af epiglottitis hos børn kan forebygges ved at få børn vaccineret mod Hib og pneumokokinfektioner.

Sådan behandler denne helbredstilstand

Epiglottitis skal behandles på hospitalet, så kan overvåges personens vejrtrækning. Hvis personen har problemer med at trække vejret, kan han eller hun har brug for at have en vejrtrækning rør indsat i hans eller hendes hals.

Hvornår skal besøge lægen

Ring efter en ambulance ved det første tegn på uforklarlig vejrtrækning vanskeligheder, især hvis de ledsages af en halsbetændelse, feber, savlen eller støjende vejrtrækning.

Prognose

Med den rette behandling, folk normalt komme sig helt. Nøglen er dog genkender symptomerne tidligt, så behandlingen kan startes, før vanskeligheder begynde.