dysfunktionel uterin blødning guide – årsager, symptomer og behandlingsmuligheder

Hvad er det?

Dysfunktionel uterin blødning, også kaldet anovulatoriske blødning, er blødning fra skeden, der varierer fra en kvindes normal menstruationscyklus. Den normale cyklus er udløst af signaler fra hormoner. Dysfunktionel uterin blødning opstår, når cyklus er hormonelle signaler bliver smidt. Dette kan omfatte vekslende perioder, der er tunge og lette, spotting eller uforudsigelige kortere og længere perioder .; Regelmæssige månedlige menstruationscyklus skyller Livmoderslimhinden, som er blod-berigede lag af væv, der vokser inde i livmoderen hver måned i forventning om en mulig graviditet .; Hvis ægløsning ikke sker, kan perioder blive forsinket, som tillader foringen at vokse tykkere. Derfor forsinkede perioder er ofte tunge dem .; Lettere perioder, eller pletblødning mellem perioder, kan udgøre en Livmoderslimhinden der er ustabil og lækker, enten fordi hormonelle niveauer ikke i tilstrækkelig grad understøtter det, eller fordi foringen kan være for tyk .; Andre faktorer, der kan ændre blødningsmønstre omfatter; Hormonelle abnormaliteter (skjoldbruskkirtlen problemer, forhøjet prolaktin hormon); Medicin; Overdreven motion eller vægttab; Fedme; Stress eller sygdom; Starten af ​​menstruation i ungdomsårene – Regelmæssige ægløsningscyklusser kan ikke udvikle for et par måneder eller endda år .; I slutningen af ​​menstruation – Dysfunktionel uterin blødning er almindelig i de kommende måneder år før menopausen.

Symptomer

Uregelmæssig blødning kan komme på forskellige tidspunkter fra måned til måned, og sidste for forskellige længder af tid. Mængden af ​​blodgennemstrømning kan variere fra lys til ekstremt tunge med store blodpropper. Hos nogle mennesker, kan blødningen være forbundet med livmoderen kramper .; Diagnose; Deres læge vil bede om din sygehistorie og om symptomer, der kan tyde en årsag til den uregelmæssige blødninger eller andre hormonelle abnormiteter. Lægen kan udføre forskellige tests for at kontrollere for disse årsager til unormal blødning mønstre; Graviditet – urin eller blodprøver; Thyroid hormon og prolaktin hormon abnormiteter – Blodprøver; Overgangsalderen (især hos kvinder i 40’erne eller 50’erne) – Blodprøver at afgøre, om østrogen niveauer er faldende, hvilket tyder begyndelsen stadier i overgangsalderen; Abnormiteter i uterus eller æggestokke – En transvaginal ultralyd, hvor en lille, stanglignende sonde indsættes i vagina for at tage målinger af Livmoderslimhinden

Diagnose

Deres læge vil bede om din sygehistorie og om symptomer, der kan tyde en årsag til den uregelmæssige blødninger eller andre hormonelle abnormiteter. Lægen kan gøre forskellige tests for at kontrollere, om disse årsager til unormal blødning mønstre

Hvor længe varer det?

De fleste kvinder har en frist, der er uregelmæssig i timing eller i mængden af ​​blødning på et tidspunkt i løbet af deres menstruationscyklus år, oftest på grund af en cyklus uden en normal ægløsning. Normale perioder kan genoptages så tidligt som i næste periode eller kan tage et par måneder at blive regelmæssig igen. Nogle kvinder bliver regelmæssig kun med hjælp af behandlinger, såsom p-piller. Hvis uregelmæssig menstruation markerer starten på overgangsalderen, kan den sidste periode ikke ske for et par måneder eller et par år.

Hvordan undgår jeg at denne helbredstilstand

Der er ingen måde at forhindre dysfunktionel blødning fra livmoderen. Se en læge straks, hvis du fortsat har uregelmæssig menstruation. Tidlig diagnose og behandling kan bidrage til at gøre din perioder regelmæssig igen, hvilket er vigtigt for din generelle sundhed.

Sådan behandler denne helbredstilstand

Hvis årsagen til dysfunktionel uterin blødning er en anden medicinsk tilstand, bør behandle denne betingelse genoprette normale cyklusser. Ellers behandling baseret på årsagen, mængden af ​​blødning og kvindens reproduktive mål (om hun ønsker har børn eller ej).

Hvornår skal besøge lægen

Ring til din læge med det samme for en evaluering, hvis du har feber, mavesmerter eller kraftig blødning med svimmelhed eller besvimelse.

Prognose

Der er mange effektive behandlinger til at hjælpe regulere perioder og kontrollere uregelmæssig blødning. Hvis du har uregelmæssig menstruation, og har problemer ved at blive gravid, kan du tage medicin, der stimulerer ægløsning. Have uregelmæssige perioder, dog betyder ikke, du er ufrugtbar. Du skal stadig bruge beskyttelse mod graviditet, når du er seksuelt aktive.