daunorubicin intravenøs

Skal gives i en hurtigt strømmende intravenøs infusion og må aldrig indgives intramuskulært eller subkutant som alvorlig lokal vævsnekrose vil opstå, hvis der er ekstravasation under administration. Myokardie toksicitet manifesteret i sin mest alvorlige form af potentielt dødelig hjerteinsufficiens kan forekomme enten under behandling eller måneder til år efter afslutning af behandlingen. Forekomsten af ​​myocardial toksicitet stiger efter en total kumulativ dosis på mere end 400-550 mg / m (2) hos voksne, 300 mg / m (2) hos børn over 2 år, eller 10 mg / kg hos børn under 2 år. Svær myelosuppression forekommer når de anvendes i terapeutiske doser, hvilket kan føre til infektion eller blødning. Dosis bør reduceres hos patienter med nedsat lever- eller nyrefunktion.

Bruger For daunorubicin

Terapeutisk Klasse: antineoplastisk stof

Kemisk Class: antracyklin

Daunorubicin synes at påvirke væksten af ​​cancerceller, som til sidst ødelægges. Da væksten af ​​normale celler i kroppen også kan påvirkes af daunorubicin, vil andre effekter også forekomme. Nogle af disse kan være alvorlige og skal indberettes til din læge. Andre effekter, ligesom hårtab, kan ikke være alvorlig, men kan give anledning til bekymring. Nogle effekter kan ikke forekomme i måneder eller år efter, at medicinen er brugt.

Før du begynder behandling med daunorubicin, skal du og din læge taler om den gode daunorubicin vil gøre det så godt som risikoen for at bruge det.

Daunorubicin skal administreres kun af eller under umiddelbart opsyn af din læge.

Med beslutningen om at bruge et lægemiddel, skal risikoen for at tage medicinen skal afvejes mod det gode, det vil gøre. Dette er en beslutning, du og din læge vil gøre. For daunorubicin, bør overvejes følgende

Fortæl din læge, hvis du nogensinde har haft en usædvanlig eller allergisk reaktion på daunorubicin eller anden medicin. Også fortælle din sundhedsplejerske, hvis du har andre typer af allergi, såsom til fødevarer, farvestoffer, konserveringsmidler, eller dyr. For ikke-receptpligtige produkter, læse etiketten eller pakningen ingredienser omhyggeligt.

Før ibrugtagning daunorubicin

Selvom daunorubicin anvendes til børn, der er ingen specifikke oplysninger sammenligne brugen hos børn med brug i andre aldersgrupper.

Hjerteproblemer er mere tilbøjelige til at forekomme hos ældre, som normalt er mere følsomme over for virkningerne af daunorubicin. De ældre kan også være mere tilbøjelige til at have blod problemer.

Der foreligger ikke tilstrækkelige undersøgelser hos kvinder til bestemmelse af spædbarn risiko, når du bruger denne medicin under amning. Afvejes de potentielle fordele mod de potentielle risici, før du tager denne medicin, mens du ammer.

Selv om visse lægemidler ikke bør anvendes sammen overhovedet, i andre tilfælde to forskellige lægemidler kan anvendes sammen, selv om kan forekomme en interaktion. I disse tilfælde kan din læge ønsker at ændre dosis, eller andre forholdsregler kan være nødvendige. Når du tager daunorubicin, er det især vigtigt, at sundhedspersonalet vide, hvis du tager et af nedenstående lægemidler. Følgende interaktioner er blevet udvalgt på grundlag af deres potentielle betydning og ikke nødvendigvis er altomfattende.

Brug daunorubicin med nogen af ​​følgende lægemidler anbefales ikke. Din læge kan beslutte ikke at behandle dig med denne medicin eller ændre nogle af de andre lægemidler, du tager.

Brug daunorubicin med nogen af ​​følgende lægemidler anbefales normalt ikke, men kan være påkrævet i nogle tilfælde. Hvis begge lægemidler er ordineret sammen, kan din læge ændre dosis eller hvor ofte du bruger den ene eller begge lægemidler.

Visse lægemidler bør ikke anvendes på eller omkring tidspunktet for at spise mad eller spise visse typer fødevarer siden kan forekomme interaktioner. Brug af alkohol eller tobak med visse lægemidler kan også forårsage interaktioner at forekomme. Tal med din læge brug af din medicin med mad, alkohol eller tobak.

Tilstedeværelsen af ​​andre medicinske problemer kan påvirke brugen af ​​daunorubicin. Sørg for at du fortælle din læge, hvis du har andre medicinske problemer, især

Daunorubicin er undertiden gives sammen med visse andre lægemidler. Hvis du bruger en kombination af medicin, er det vigtigt, at du får hver enkelt på det rigtige tidspunkt. Hvis du tager nogle af disse lægemidler ved munden, så spørg din læge eller sygeplejerske til at hjælpe dig med at planlægge en måde at tage dem på de rigtige tidspunkter.

Mens du modtager daunorubicin, kan din læge vil have dig til at drikke ekstra væske, så du vil passere mere urin. Dette vil bidrage til at forebygge nyreproblemer og holde dine nyrer fungerer godt.

daunorubicin ofte forårsager kvalme og opkastning. Men det er meget vigtigt, at du fortsætter med at modtage det, selvom du begynder at føle syg. Spørg din læge eller sygeplejerske efter måder at mindske disse virkninger.

Dosen af ​​daunorubicin vil være forskellig for forskellige patienter. Følg lægens ordrer eller anvisningerne på etiketten. Følgende oplysninger omfatter kun de gennemsnitlige doser af daunorubicin. Hvis din dosis er anderledes, skal du ikke ændre det, medmindre din læge fortæller dig at gøre det.

Den mængde medicin, som du tager, afhænger af styrken af ​​medicinen. Også antallet af doser, du tager hver dag, fristen mellem doser, og hvor lang tid du tager medicinen afhænger af det medicinske problem, som du bruger medicinen.

Det er meget vigtigt, at din læge kontrollere dine fremskridt med regelmæssige besøg for at sikre, at daunorubicin fungerer korrekt, og for at kontrollere for uønskede virkninger.

Mens du er i behandling med daunorubicin, og efter du stopper behandlingen med det, ikke har nogen immuniseringer (vaccinationer) uden lægens godkendelse. Daunorubicin kan sænke kroppens modstand, og der er en chance for du kan få infektionen immunisering er beregnet til at forebygge. Desuden bør andre personer, der bor i din husstand ikke tage oral polio-vaccine, da der er en chance for de kunne passere polio virus til dig. Undgå også at personer, der har taget oral polio-vaccine. Må ikke komme tæt på dem, og ikke bo i det samme rum med dem for meget længe. Hvis du ikke kan tage disse forholdsregler, bør du overveje iført en beskyttende ansigtsmaske, der dækker næse og mund.

Daunorubicin kan midlertidigt sænke antallet af hvide blodlegemer i blodet, hvilket øger chancen for at få en infektion. Det kan også sænke antallet af blodplader, som er nødvendige for korrekt blodstørkning. Hvis dette sker, er der visse forholdsregler, du kan tage, især når dit blod er lavt, for at mindske risikoen for infektion eller blødning

Hvis daunorubicin uheld siver ud af venen, hvori det injiceres, kan det beskadige nogle væv og forårsage ardannelse. Fortæl lægen eller sygeplejersken samme, hvis du bemærker rødme, smerte eller hævelse på det sted, injektion.

Sammen med sine nødvendige virkning, kan et lægemiddel forårsage nogle uønskede virkninger. Selv om ikke alle disse bivirkninger kan forekomme, hvis de opstår, de kan have behov for lægehjælp.

Korrekt brug af daunorubicin

Spørg din læge omgående, hvis en af ​​følgende bivirkninger

Spørg din læge så hurtigt som muligt, hvis en af ​​følgende bivirkninger

Nogle bivirkninger kan forekomme, der normalt ikke har brug for lægehjælp. Disse bivirkninger kan gå væk under behandling, som din krop tilpasser sig medicinen. Desuden kan din læge være i stand til at fortælle dig om måder at forebygge eller reducere nogle af disse bivirkninger. Spørg din sundhedsplejerske, hvis en af ​​følgende bivirkninger fortsætter eller er generende, eller hvis du har spørgsmål om dem

Daunorubicin får urinen til at vende rødlig i farven, der kan plette tøjet. Dette er ikke blod. Det er helt normalt og varer kun 1 eller 2 dage efter hver dosis gives.

daunorubicin ofte forårsager en midlertidig og samlet tab af hår. Efter behandling med daunorubicin er afsluttet, bør normal hårvækst vende tilbage.

Når du holder op med daunorubicin, kan det stadig producere nogle bivirkninger, der kræver opmærksomhed. I løbet af denne periode, skal du kontakte din læge omgående, hvis du bemærker følgende bivirkninger

Andre bivirkninger, som ikke er anført, kan også forekomme hos nogle patienter. Hvis du bemærker andre effekter, skal du kontakte din læge.

Forholdsregler Mens du bruger daunorubicin

kun Tilgængelighed Rx Prescription

Graviditet Kategori D Positiv tegn på risiko

CSA Schedule N Ikke et kontrolleret stof

Godkendelse Historie Kalender Drug historie på FDA

Akut lymfatisk leukæmi prednison, methotrexat, cyclophosphamid, Cytoxan, vincristin, Deltasone, Trexall, Sterapred

Akut myeloid leukæmi vincristin, cytarabin, daunorubicin, idarubicin, oncovin, Cytosar-U, Idamycin

daunorubicin Side Effects

daunorubicin

Akut nonlymfocyt Leukemia cyclophosphamid, Cytoxan, cytarabin, mitoxantron, daunorubicin, thioguanin, Tabloid