Danshen

Almindelige navne: Danshen, dan Shen, tanshen, tan-Shen, Radix Salviae miltiorrhiza, Fu Fang Dan Shen

Effekt-sikkerhed rating

OO … Ethno eller anden dokumentation for effekten.

Sikkerhed bedømmelse

Danshen er en flerårig urt, der vokser på solrige bjergskråninger og stream kanter i Kina. Dens violet-blå blomster blomstre om sommeren og bladene er ovale, med fint savtakkede kanter. Frugten er en oval brun møtrik. Danshen rødder, hvorfra mange af de almindelige navne er afledt, er et levende skarlagen rød. Danshen er relateret til fælles salvie, den kulinariske urt.

Danshen betragtes som en af ​​de vigtigste traditionelle kinesiske medicin og har udbredt anvendelse i de asiatiske lande. Traditionelt har Danshen blevet anvendt til at forbedre kropslige funktion, samt til behandling af blødning, unormal menstruation, abort, hævelse, søvnløshed, og hepatitis. Nyere anvendelser indbefatter behandling af blodkar / hjerte og hjerne / blodkar betingelser.

Danshen har været anvendt i udstrakt grad i kinesisk medicin i mange år. Begrænsede studier har vist effekt i koronararteriesygdom og slagtilfælde, men kvaliteten af ​​studiemetoder begrænser gyldigheden af ​​resultaterne.

Aktive ingredienser i kommercielt tilgængelige præparater varierer meget. Almindeligt citeret doser omfatter følgende: 10 “dryppende piller” taget 3 gange om dagen (gennem munden eller under tungen), 3 Fu Fang Dan Shen tabletter indtages oralt 3 gange om dagen, Danshen 20 mg / kg kapsler. Doser på 100 mg / kg som en bolusinjektion er blevet anvendt i børn.

Der mangler data.

Oplysninger om sikkerhed og effekt under graviditet og amning mangler.

Danshen kan interferere med målinger af digoxin niveauer i blodet og kan øge blodfortyndende effekt af warfarin. Det kan reducere midazolam koncentrationer i blod, og mindske farmakologiske virkninger, som potentielt kan ændre effekter for mange lægemidler.

Bivirkninger synes at være begrænset til allergi, svimmelhed, hovedpine, milde intestinale symptomer, og reversible ændringer i blodlegemer.

Information er begrænset.

Referencer