d-VI-sol

Vitaminer er forbindelser, som du skal have for vækst og sundhed. De er nødvendige i kun små mængder og findes i de fødevarer, du spiser. Vitamin D er nødvendig for stærke knogler og tænder.

Bruger For D-Vi-Sol

Mangel på D-vitamin kan føre til en tilstand kaldet rakitis, især hos børn, hvor knogler og tænder er svage. Hos voksne kan det forårsage en tilstand kaldet osteomalaci, hvor calcium er tabt fra knoglerne, så de bliver svage. Din læge kan behandle disse problemer ved at foreskrive D-vitamin for dig. Vitamin D er også undertiden anvendes til behandling af andre sygdomme, hvor calcium ikke anvendes korrekt af kroppen.

Ergocalciferol er den form for vitamin D, der anvendes i vitamintilskud.

Nogle betingelser kan øge dit behov for D-vitamin Disse omfatter

Derudover kan enkeltpersoner og ammede spædbørn, der mangler udsættelse for sollys, samt mørkhudede individer, være mere tilbøjelige til at have en D-vitaminmangel. Øget behov for D-vitamin, bør bestemmes af din læge eller sygeplejerske.

Alfacalcidol, calcifediol, calcitriol, og dihydrotachysterol er former for vitamin D anvendes til behandling af hypocalcæmi (ikke nok calcium i blodet). Alfacalcidol, calcifediol, og calcitriol er også brugt til at behandle visse typer af knogle sygdom, der kan opstå med nyresygdom hos patienter, der gennemgår nyre dialyse.

Påstande om, at D-vitamin er effektivt til behandling af gigt og forebyggelse af nærsynethed eller nerve problemer er ikke blevet bevist. Nogle psoriasis patienter kan have gavn af D-vitamintilskud, men er ikke udført kontrollerede undersøgelser.

Injicerbare D-vitamin er givet af eller under opsyn af en læge eller sygeplejerske. Nogle styrker ergocalciferol og alle styrker af alfacalcidol, calcifediol, calcitriol, og dihydrotachysterol er kun tilgængelige med lægens recept. Andre styrker ergocalciferol er tilgængelige uden recept. Det kan dog være en god ide at tjekke med din læge eller sygeplejerske, før du tager D-vitamin på din egen. Tager store mængder over lange perioder kan forårsage alvorlige uønskede virkninger.

Betydningen af ​​kost

For et godt helbred, er det vigtigt, at du spiser en afbalanceret og varieret kost. Følg omhyggeligt enhver kost program din sundhedsplejerske kan anbefale. For din bestemt vitamin kosten og / eller mineralske behov, så spørg din læge eller sygeplejerske for en liste over egnede fødevarer. Hvis du tror, ​​at du ikke får nok vitaminer og / eller mineraler i din kost, kan du vælge at tage et kosttilskud.

D-vitamin findes naturligt kun i fisk og fiskelever olier. Det er imidlertid også fundet i mælk (vitamin D-berigede). Madlavning påvirker ikke D-vitamin i fødevarer. D-vitamin er undertiden kaldes “solskin vitamin”, da det er lavet i din hud, når du er udsat for sollys. Hvis du spiser en varieret kost og få udenfor i solen på mindst 1,5 til 2 timer om ugen, bør du være at få al den D-vitamin du har brug for.

Vitaminer alene vil ikke træde i stedet for en god kost, og vil ikke give energi. Din krop har også brug for andre stoffer, der findes i fødevarer såsom protein, mineraler, kulhydrater, og fedt. Vitaminer selv ofte ikke kan arbejde uden tilstedeværelse af andre fødevarer. For eksempel er fedt nødvendig, således at D-vitamin kan optages i kroppen.

Den daglige mængde af D-vitamin er nødvendig defineres på flere forskellige måder.

I fortiden, har RDA og RNI for D-vitamin blevet udtrykt i enheder (U). Dette udtryk er blevet erstattet af mikrogram (mcg) af D-vitamin

Normale daglige anbefalede indtag i mcg og Enheder er generelt defineret som følger

Huske

Hvis du tager et kosttilskud uden recept, omhyggeligt læse og følge eventuelle forholdsregler på etiketten. For disse kosttilskud, bør betragtes følgende

Fortæl din læge, hvis du nogensinde har haft en usædvanlig eller allergisk reaktion på lægemidler i denne gruppe eller anden medicin. Også fortælle din sundhedsplejerske, hvis du har andre typer af allergi, såsom til fødevarer farvestoffer, konserveringsmidler, eller dyr. For ikke-receptpligtige produkter, læse etiketten eller pakningen ingredienser omhyggeligt.

Problemer hos børn er ikke blevet rapporteret med indtagelse af normale daglige anbefalede mængder. Nogle undersøgelser har vist, at spædbørn, der er totalt ammet, især med mørklødede mødre, og har ringe udsættelse for sollys, kan have risiko for D-vitaminmangel. Din læge eller sygeplejerske kan ordinere en vitamin / mineral supplement, der indeholder D-vitamin Nogle børn kan være følsomme over for selv små mængder alfacalcidol, calcifediol, calcitriol, dihydrotachysterol eller ergocalciferol. Ligeledes kan børn viser langsommere vækst, når de modtager store doser af alfacalcidol, calcifediol, calcitriol, dihydrotachysterol, eller ergocalciferol i lang tid.

Undersøgelser af doxercalciferol eller paricalcitol have været gjort kun hos voksne patienter, og der er ingen specifikke oplysninger sammenligne brugen af ​​doxercalciferol eller paricalcitol hos børn med brug i andre aldersgrupper.

Problemer i ældre voksne er ikke blevet rapporteret med indtagelse af normale daglige anbefalede mængder. Undersøgelser har vist, at ældre voksne kan have lavere blodets indhold af D-vitamin end yngre voksne, især dem, der har ringe udsættelse for sollys. Din læge eller sygeplejerske kan anbefale, at du tager et vitamin supplement, der indeholder D-vitamin

Det er især vigtigt, at du modtager nok D-vitamin, når du bliver gravid, og at du fortsat får de rigtige mængder af vitaminer i hele din graviditet. Den sunde vækst og udvikling af fosteret afhænger af en stabil forsyning af næringsstoffer fra moderen.

Du kan få brug D-vitamintilskud, hvis du er en streng vegetarisk (veganer-vegetar) og / eller har ringe udsættelse for sollys og må ikke drikke D-berigede vitamin mælk.

Tager for meget alfacalcidol, calcifediol, calcitriol, dihydrotachysterol eller ergocalciferol kan også være skadeligt for fosteret. Tager mere end din læge eller sygeplejerske har anbefalet, kan medføre, at din baby til at være mere følsomme end normalt for dens virkninger, kan forårsage problemer med en kirtel kaldet parathyroidea, og kan forårsage en defekt i barnets hjerte.

Doxercalciferol eller paricalcitol er ikke blevet undersøgt hos gravide kvinder. Men undersøgelser i dyr vist, at paricalcitol skaber problemer i nyfødte. Inden du tager denne medicin, så sørg for din læge ved, om du er gravid, eller hvis du kan blive gravid.

Det er især vigtigt, at du får de rigtige mængder af vitaminer, så din baby også får de vitaminer, der er nødvendige for at vokse ordentligt. Spædbørn, der er helt ammede og har lidt sol kan kræve D-vitamin tilskud. Men under store mængder af et kosttilskud, mens ammer kan være skadeligt for mor og / eller barn og bør undgås.

Kun små mængder af alfacalcidol, calcifediol, calcitriol, eller dihydrotachysterol passere i modermælken og er ikke blevet rapporteret disse beløb til at give problemer i sygepleje babyer.

Før du bruger D-Vi-Sol

Det vides ikke, om doxercalciferol eller paricalcitol udskilles i modermælk. Vær sikker på at du har diskuteret de risici og fordele ved supplere med din læge.

Selv om visse lægemidler ikke bør anvendes sammen overhovedet, i andre tilfælde to forskellige lægemidler kan anvendes sammen, selv om kan forekomme en interaktion. I disse tilfælde kan din læge ønsker at ændre dosis, eller andre forholdsregler kan være nødvendige. Fortæl din læge, hvis du tager nogen anden receptpligtig eller nonprescription (over-the-counter [OTC]) medicin.

Visse lægemidler bør ikke anvendes på eller omkring tidspunktet for at spise mad eller spise visse typer fødevarer siden kan forekomme interaktioner. Brug af alkohol eller tobak med visse lægemidler kan også forårsage interaktioner at forekomme. Tal med din læge brug af din medicin med mad, alkohol eller tobak.

Tilstedeværelsen af ​​andre medicinske problemer kan påvirke brugen af ​​kosttilskud i denne klasse. Sørg for at du fortælle din læge, hvis du har andre medicinske problemer, især

Dette afsnit indeholder oplysninger om den korrekte brug af en række produkter, der indeholder vitamin d og relaterede forbindelser. Det kan ikke være specifik for D-Vi-Sol. Læs med omhu.

Til anvendelse som et kosttilskud

Hvis du har spørgsmål om dette, skal du kontakte din læge eller sygeplejerske.

For personer, der tager den orale flydende form af dette kosttilskud

Korrekt brug af vitamin d og beslægtede forbindelser

Mens du tager alfacalcidol, calcifediol, calcitriol, dihydrotachysterol, doxercalciferol eller paricalcitol, kan din sundhedsplejerske vil have dig til at følge en speciel diæt eller tage et kalktilskud. Vær sikker på at følge anvisningerne nøje. Hvis du allerede tager en calciumtilskud eller nogen form for medicin, der indeholder calcium, skal du sørge for din læge kender.

Dosis lægemidler i denne klasse vil være forskellig for forskellige patienter. Følg lægens ordrer eller anvisningerne på etiketten. Følgende oplysninger omfatter kun de gennemsnitlige doser af disse lægemidler. Hvis din dosis er anderledes, skal du ikke ændre det, medmindre din læge fortæller dig at gøre det.

Den mængde medicin, som du tager, afhænger af styrken af ​​medicinen. Også antallet af doser, du tager hver dag, fristen mellem doser, og hvor lang tid du tager medicinen afhænger af det medicinske problem, som du bruger medicinen.

Ring til din læge eller apotek for at få instruktioner.

Til brug som et kosttilskud: Hvis du glemmer at tage et kosttilskud for en eller flere dage er der ingen grund til bekymring, da det tager lidt tid for kroppen at blive alvorligt lav i vitaminer. Men hvis din læge eller sygeplejerske har anbefalet, at du tager dette kosttilskud, så prøv at huske at tage det som anvist hver dag.

Hvis du tager denne medicin for en anden måde end som et kosttilskud grund og du glemmer en dosis, og din dosering tidsplan er

Hvis du har spørgsmål om dette, skal du kontakte din læge eller sygeplejerske.

Forholdsregler mens du bruger D-Vi-Sol

D-VI-Sol bivirkninger

Opbevares utilgængeligt for børn.

Opbevar medicinen i en lukket beholder ved stuetemperatur, væk fra varme, fugt og direkte lys. Hold fra indefrysning.

Opbevar ikke forældet medicin eller medicin ikke længere er nødvendig.

For personer, der tager D-vitamin uden recept

Hvis du tager denne medicin for en anden måde end som et kosttilskud grund, at din læge bør kontrollere dine fremskridt med regelmæssige besøg sørge for, at det ikke forårsager uønskede virkninger.

Tag ikke nogen nonprescription (over-the-counter [OTC]) medicin eller kosttilskud, der indeholder calcium, fosfor, eller D-vitamin, mens du tager nogen af ​​disse kosttilskud, medmindre du har fået besked på at gøre det ved din læge eller sygeplejerske . Den ekstra calcium, phosphor, eller vitamin D kan øge risikoen for bivirkninger.

Du må ikke tage antacida eller andre lægemidler indeholdende magnesium, mens du tager nogen af ​​disse lægemidler. Tager disse lægemidler sammen kan forårsage uønskede virkninger.

Sammen med sine nødvendige virkning, kan et kosttilskud forårsage nogle uønskede virkninger. Alfacalcidol, calcifediol, calcitriol, dihydrotachysterol, og ergocalciferol normalt ikke forårsager nogen bivirkninger, når det tages som anvist. idet store mængder over en tidsperiode, kan imidlertid forårsage nogle uønskede virkninger, der kan være alvorlige.

Spørg din læge omgående, hvis en af ​​følgende bivirkninger

Spørg din læge så hurtigt som muligt, hvis en af ​​følgende bivirkninger

Andre bivirkninger, som ikke er anført, kan også forekomme hos nogle patienter. Hvis du bemærker andre effekter, skal du kontakte din læge.